post

Att du känner dig trött och hängig kan vara ett tecken på att du lider brist på något näringsämne. D-vitamin är ett av de vanligaste och bäst fungerande kosttillskotten. För att få reda på om du har brist på någon mineral kan du göra en håranalys hos Näringskällan.

Ett av de säkraste tecknen som finns på att du kan behöva komplettera din kost med någon typ av kosttillskott är att du känner dig trött och hängig. Hos näringskällan.se hittar du ett flertal olika tillskott som passar för olika brister. Enligt Livsmedelsverket är det särskilt relevant att äta kosttillskott om du av en eller annan anledning väljer bort olika livsmedelsgrupper. Till exempel om du är vegan eller äter LCHF.

D-vitamin är ett säkert kort under årets mörka månader. Winta Wontai som är expert på Apoteket säger till Expressen i en artikel:

”I och med att D-vitamin hjälper immunsystemets normala funktion så kan det vara så att vissa personer upplever att de blir piggare av tillskottet” (Källa: Expressen)

Viktigt att tänka på

Om du har brist på mineraler ska du först få bekräftat vilken mineral du faktiskt har brist på. Det påpekar Ingrid Larsson som är näringsfysiolog vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i en artikel i GP. För att få reda på om du lider brist på någon mineral kan du hos Näringskällan med fördel göra ett så kallat hårmineraltest. Genom att skicka in några lockar av ditt hår får du på ungefär 4 veckor ett djuplodande svar där ditt eventuella behov av olika mineraler utretts.