post

Tränings- och hälsotrenden är starkare än någonsin förr, men trots detta är det många av oss som gör en hel del misstag när vi försöker vara nyttiga eller sätta igång med träningen, men vilka då? Vanligast är slarv med kosten.

kvinna svettasAtt äta rätt, träna och vara allmän hälsosam är verkligen på modet denna sommar, men det finns en hel del misstag som många av oss omedvetet gör när vi försöker vara nyttiga. Till exempel har vi fått för oss att börja gymma och därför också häver i oss litervis med sportdrycker och annat prestationshöjande i syfte att bli mer effektiva. Men sanningen är att vi då också kan råka på riktiga bakslag. Sportdrycken kan nämligen förstöra din träning, skriver SVT som berättar om hur ny forskning på området visar att om man tar en sportdryck i samband med uthållighetsträning så får men faktiskt inte ut samma effekt som man skulle fått om man gått utan. Så det där om att sportdrycker ska vara något som är bra för träningen och framförallt för träningsresultaten har alltså visat sig vara en ren och skär myt. Så istället för att förlita sig på sportdrycker i samband med träningen rekommenderar man därför, skriver Nyheter24, att träna på eftermiddagen i längre intervaller och springintervaller för att sedan avsluta med genom att äta en kolhydratfattig kost. Dagen efter ska man sedan ge sig ut på en springtur i cirka en timme eftersom att effekten av löpningen då blir samma effekt som om löprundan varit tre gånger så lång enligt forskningen. Det man också kan göra för att bättra sina chanser till att få ut mer av sin träning är att prova Vitaepro som ska göra muskler och leder smidigare vilket i sin tur gör löpningen enklare, och det kan ju alltid vara värt att testa på. Sen gäller det även att undvika de vanligaste misstagen vi gör när det kommer till att försöka äta en nyttigare kost och skapa sig en hälsosam kosthållning. Det är något som bland annat Expressen listat.

3 vanligaste misstagen när vi vill vara nyttiga:

  • mat vegetarisk salladMissar kalorier – att unna sig ett glas vin är det många som gör då och då, men vanligt när vi försöker leva nyttigare är att vi glömmer att även vin och alkoholhaltiga drycker innehåller kalorier. Så om du försöker leva nyttigt. Skippa alkoholen helt och hållet för att få resultat.
  • Du äter för stort mellanmål – ett mellanmål mellan måltider rekommenderas av många, men det kan vara svårt att veta hur stort ett mellanmål ska vara. Tumregeln är att det inte ska vara mer än 200 kalorier, mer än så blir en måltid och inte ett mellanmål.
  • Du slutar unna dig – att vara nyttig i all ära men det gäller att våga unna sig, annars är det lätt att man slutar med nyttigheterna helt och hållet när man helt förbjuder sig att äta vissa saker. Unna dig lite istället och tänk att det är okej med en chokladbit då och då istället förminget alls.
  • Försöker följa en trend – ja, dieter kommer och går. Och många av oss är snabba på att hoppa på en ny diet så fort den kommer ut på marknaden, det behövs inte. Håll dig till en diet som fungerar för dig och hoppa inte på nya obeprövade dieter alltför lättvindigt om du vill ha långvariga resultat.