Att äta rätt och tänka på vad man stoppar i sig är bland det viktigaste för en sund livsstil. Bra kost och träning är vad kroppen behöver – men hur ser våra vanor ut idag, år 2019?

Det är lätt att säga att man ska äta nyttigt och träna regelbundet, men det är desto svårare att se till att man faktiskt gör det.  Är du en av de eldsjälar som går igång av att hjälpa och engagera folk i deras träning kanske en utbildning i att bli personlig tränare kan vara något för dig? Det går att göra online på IntensivePT. Är 2019 året du hjälper både dig själv och andra att komma igång med träningen?

Tänk på vad du äter

grönsaker cykelMat är mer än bara något man stoppar i sig för att fylla den tomma magen. Det handlar om att tillgodose kroppens behov av vitaminer, mineraler, protein och annat som den krävs för att den ska kunna fungera fullt ut. Med träning kan man dessutom förebygga benskörhet. Men hur är det egentligen med alkohol i samband med träning? Många som vill påbörja sitt lite nyttigare liv tycker det känns vemodigt att helt avstå från alkohol. Lyssnar man däremot på vad en näringsfysiolog i Svenska Dagbladet säger tycks ett glas vin verka gynnsamt. Läs hela artikeln här.

Trender kommer och trender går när det kommer till just kost. En del trender riktar in sig på dig som styrketränar, andra för dig som har en mer stillasittande livsstil. Länge har maträtter och kosttillskott fokuserat på att vara fullproppade med protein, men lyssnar man på Expressen Hälsoliv verkar det vara en era som är på väg mot sitt slut. I artikeln kan man läsa att några av trenderna när det handlar om hälsa det här året tycks handla om vegansk och klimatsmart istället för proteinrikt.

Proteinrikt, veganskt och klimatsmart

  • Bönor, bönor ännu mer bönor! Glöm bort kycklingen, bönor är det veganska alternativet för att få i dig protein på ett hållbart sätt.
  • Linser – Smidigt att dryga ut en god sallad med.
  • Sojafärs. Byt ut den vanliga köttfärsen mot sojafärs. Enklare kan det inte bli.